TARIEVEN & TERUGBETALING 

TARIEVEN

Momenteel is er geen conventie voor logopedisten. Dit wil zeggen dat er geen tarieven zijn die wettelijk vastgelegd worden door het RIZIV. Ik ben genoodzaakt om de tarieven te volgen die de beroepsvereniging heeft aangereikt. Voor verdere vragen hieromtrent, mag er altijd contact worden opgenomen via het contactformulier.

TERUGBETALING ZIEKENFONDS

Om in aanmerking te komen voor terugbetaling, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De meerderheid van de stoornissen worden terugbetaald via de verplichte verzekering. Dit houdt in dat u bij een goedkeuring een terugbetaling krijgt van ongeveer 75% (gewone tegemoetkoming) of 90% (verhoogde tegemoetkoming).

Indien u niet voldoet aan de voorwaarden voor terugbetaling via de verplichte verzekering, kan u gebruik maken van een aanvullende verzekering. Deze terugbetaling is afhankelijk per regio en per ziekenfonds.

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie betreffende de terugbetaling. 

ANNULATIES

Annuleren van een afspraak dient telefonisch, per SMS of per mail te gebeuren. We vragen u dat minstens één dag op voorhand te doen. Zo hebben wij voldoende tijd om anderen te contacteren en verder te helpen. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, mogen worden aangerekend. Voor een gunstig therapieverloop is het van belang dat u regelmatig aanwezig bent. Tracht dan ook langdurige afwezigheden te voorkomen.